Saturday, July 31, 2010

Hanis & baby Adam....sweet moment at Perlis


d cutest baby.............ADAM & HANIS
yuhuu....cute x dorang berdua ni... ni pic Hanis n Adam...pic ni diambil ms g pdg besar. Umah uncle Am. kt sana Hanis jmpe cute baby boy namanya Adam. Hanis mmg very loving person. She like baby very much! Pantang jmpe mane2 baby pun, Hanis msti suka...hopefully dia do d same thing dgn future baby dia nnti...hehehe....(i'Allah next coming diz end of year)













































loving touch from my stomach.....

my family................


hi world! smlm lbh krg jam 11.30mlm....future bby aku kick my stomach. huhuhu trpranjat tul aku. ingt pe jd. ni 1st time dia kick.... dats y la aku trkaget skejap.hehe... watever pun, i like! bkn sng dpt moment ni. Then, tonite he's do it again...hahaha... i like!

Thursday, July 29, 2010

my little one.....Nurhanis Najwa




Nurhanis Najwa.... senyum sokmo!


anakku...namanya Nurhanis Najwa bt Norafendi. Sgt suka brmain smpai x kenal penat.... kita plak yg x lrt nk layan dia brmain.huhu... Kalau kita lyn dia brmain suka tul dia...senyum je. Hanis ni leh thn lasak gak. Suka main puzzle or blocks (bkl engineer ni...amin.) fav games dia puzzle gmbr Thomas n friends..(ala..dpt free kalau bli susu anmum tu.hehe) Hanis suka matchkn kaler2 train Thomas tu...tp dia mmg bijak. leh matchkn sndri. Go!Go! Hanis... learn more 4 ur future... may success b yours...

hahaha....tgk tu muka hanis. dia da nk mrhkn. tu sbb mama da x lrt nk layan dia main la tu. masam je... k dear, kita rest dulu. nnti kita play blocks tu lg k.... cyg hanis.



Monday, May 24, 2010

info

kalau korang nak tau, minum gunakan straw sebenarnya x elok tuk muka kita. Ia akan menyebabkan kemunculan garis-garis halus pada muka tau. Dengan kata lainnye, kedut2 manja la... sebab ada pakar mengatakan bila kita muncungkan mulut, (mcm semasa kita sedut minuman menggunakan straw), kulit kita akan tertarik sekaligus akan mempercepatkan garis halus kat muka tu muncul... lagi2 plak bila ade yg minum gunakan straw, pastu duk gigit2 plak straw tu lps minum.. isy.. so da tau ni, blajar2 la minum trus dr cawan je ek...

dOa KeIKhlaSAn....

"Ya Allah! Ssesungguhnya aku berlindung kepad Engkau daripada menyukutukan Engkau pada hal aku mengetahui dan aku memohon keampunan Engkau(daripada menyekutukan Engkau dengan sesuatu)yang tidak aku ketahui.(Shahir al-Jami' al-Shagheir,no:3731

~~~Di atas ialah doa yang diajar oleh Rasulullah S.A.W. untuk kita menghindari musuh ikhlas,iatu riya' dan sum'ah....

jalan2 cari makan...

anak aku hanis, umur 2 thn 8 bln. pantang tul kalau ade orang sebut nk pergi jalan-jalan... mesti dia sambung cakap, "jom, kita jalan-jalan cari makan". InsyaALLAH awal jun ni nk g Penang. saje nk ronda2 tmpat org. jauh perjalanan luas pemandangan. Aku pergi dengan family semua. da booked apartment da. tetiba ade lak yg kate tmpt tu berhantu...ceh! sabotaj ni... hehe. akan brada di sana slama 3 hari 2 mlm. plan nk g mcm2 tmpat kat sana. hopefully Penang menjadikan vacation ni suatu pengalaman yg indah tuk kami semua... Insyaallah...

sunny day....

arini aku n hanis ada kat kg... mlk. panas tul arini. dr smlm cuaca bahang jer.. skrg anis tgh tdo. di dodoi nenda tersayang. manje tul dia tu. cucu bru sorang le katakan. actually nothing to say. just drop by jap so coret la skit tuk citer kala2 waktu tghari buta ni... (betul ke tghari tu buta? ade cinta buta?...huhuhu sadisnye dgr..) k drpada melalut jer, baik aku quit dlu. k c u soon